Skip to content

Mechanical Engineer

Hengelo, Overijssel, NederlandEngineering

Functieomschrijving

De NieuweWeme Groep (onderdeel van Koolen Industries) ontwerpt, produceert en monteert al meer dan 30 jaar hightech, en bovenal innovatieve, oplossingen voor opdrachtgevers over de hele wereld. Onder het motto van ‘Engineering for a better tomorrow’ realiseren we producten van begin tot eind. Er wordt dagelijks gewerkt aan onder andere oplossingen voor diverse waterbehandelingsprocessen op het gebied van drinkwater, proceswater en afvalwater. Maar ook oplossingen waarin huisafval vergist of gecomposteerd wordt, zodat grondstof kan dienen voor andere processen.


De NieuweWeme Groep is op zoek naar een Mechanical Engineer

De afdeling Engineering bestaat uit een team van Hardware Engineers, Mechanical Engineers en Software Engineers en een Manager Engineering. In het team word je omringt door mensen met kennis en ervaring in een zeer collegiale werksfeer. En jij, als Mechanical Engineer, speelt net zo goed een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van de afdeling.


Wat ga je doen?

In de functie van Mechanical Engineer werk je in verschillende projectfasen, vanaf concept tot en met het kant en klare (eind)product. Je bent verantwoordelijk voor het aanleveren, uitwerken en engineeren van werktuigbouwkundige installaties op basis van de wensen van de klant. Je zet een basis ontwerp op, maakt kostprijsbegrotingen met daarbij de juiste werkmethoden, hoeveelheden, materialen, personele uren e.d.


Jouw takenpakket in een notendop:

 • Vertalen van klant informatie tot complete oplossingen
 • Leveren van een bijdrage aan het verbeteren van werkmethodieken en -processen op de afdeling
 • Geven van advies en het bieden van ondersteuning aan het team met betrekking tot technische vraagstukken, engineering, materiaalkennis e.d.
 • Uitwerken van voor- en nacalculaties, waarna je hier advies over uit brengt en beslissingen neemt om verbeteringen door te voeren


Wat breng je mee?

We hechten veel waarde aan technische creativiteit en dagen je dan ook om vanuit jouw expertise tot slimme oplossingen te komen.


Daarnaast breng jij het volgende mee:

 • Afgeronde WO- of HBO opleiding Werktuigbouwkunde, Mechanical Engineering of Mechatronica
 • Enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie binnen een technische omgeving. Starters die deze rol ambiëren zijn ook zeker welkom
 • Kennis van technische productontwikkeling, bij voorkeur in een vergelijkbare of aanverwante industrie
 • Ervaring met MS Office, ERP software en 3D software (Solid Works)
 • Kennis van PLM of PDM Software
 • Uitstekende kennis van de Engelse en Nederlandse taal (of bereidheid om de Nederlandse taal te leren)


Wat bieden wij jou?

 • Een plezierige, informele werkomgeving met enthousiaste en behulpzame collega’s. Wij geloven in lange termijn relaties, waar groei en ontwikkeling centraal staan
 • Je kan dagelijks impact maken binnen de energie transitie
 • Een goed salaris (passend bij jouw kennis en ervaring)
 • Jouw arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Metalektro, dat betekent o.a. 27 vakantiedagen, 13 ATV dagen, 8% vakantietoeslag en een goed pensioen
 • Een dienstverband voor 32- 40 uren per week (werkuren-/dagen worden in overleg bepaald
 • De mogelijkheid tot het volgen van relevante opleidingen en/of cursussen
 • Twee keer per week vers fruit op het werk en de mogelijkheid tot deelname aan het Fietsplan
 • Leuke personeelsfeestjes en sportieve uitstapjes (NieuweWeme Actief)

Vereisten

Is de functie van Mechanical Engineer op het lijf geschreven?

Neem contact op. Maak een afspraak. Drink een bak koffie (of thee). Laat je verwonderen!


Meer weten?

Stuur een e-mail naar sollicitaties@nieuweweme.nl of neem telefonisch contact op met Thobias Reerink (Manager Engineering) via: 06-57929819.


Over de NieuweWeme Groep

De NieuweWeme Groep maakt onderdeel uit van de Koolen Industries Groep. Dit betreft een groep aan diverse bedrijven die samen werken aan een duurzame toekomst. De organisatie is opgericht door Kees Koolen, de voormalige CEO van Booking.com.


De NieuweWeme Groep realiseert technische oplossingen voor diverse (internationale) klanten. Met een viertal Business Units (Containerized Solutions, Charging Solutions, Manufacturing & Assembly en Control Systems) is de NieuweWeme Groep in staat diverse oplossingen te realiseren in verschillende sectoren. Zo dragen wij ons steentje bij aan een schonere, betere, en misschien nog wel belangrijker, duurzame wereld. Dit doen wij, dag in dag uit, met zo’n 250 medewerkers. Wat kenmerkend is voor de NieuweWeme Groep is de kennis, kracht en middelen van een grote organisatie. Echter kent de organisatie de aanpak, sfeer en cultuur van een ‘kleine startup’.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Hengelo, Overijssel, Nederland
Engineering

of

Apply with Indeed onbeschikbaar